Follow Me on Twitter

Sunday, October 17, 2010

Contest: The most creative desktop wallpaper

Idea...idea...Idea perlu dicari dan bukan ditunggu. Kalau ditunggu, tak sempatlah aku nak join Contest the most creative desktop wallpaper anjuran bro @rtzam, empunya blog bighandesign. Memandangkan aku tiada sebarang kelayakan sebagai Graphic Designer, sekurang-kurangnya contest sebegini dapat dijadikan aras ukuran prestasi (cewah!)

bighandesign


Okay, berbalik kepada contest, jika berminat mahu turut memerah otak dan berguling-guling mencari idea, boleh copy banner di sini dan letakkan di sidebar blog anda. Contest ini bermula sejak 12 Oktober 2010 dan akan tamat pada 19 Oktober 2010. (Sempat lagi ni...ada masa lagi.)

Hanya perlu:

Mengikuti blog bighandesign sebagai Follower/ Facebook/Feedbuner/twitter.
Buat entri tentang contest ini.
Letak banner contest  di sidebar.
Pilih 3 entri kesukaan dalam blog bighandesign
Snap screenshot desktop wallpaper paling kreatif anda.
Letakkan URL link entri contest itu di ruangan komen entri contest di bighandesign.

Hadiah-hadiah yang disediakan:

Tempat Pertama : RM30.00
Tempat Kedua : RM20.00
Tempat Ketiga : RM10.00
Okay, berbalik kepada idea. Idea yang aku dapat adalah untuk menggunakan unsur typoghrapy, lighting, custom brushes, dan masking. Jadi desktop wallpaper yang aku hasilkan bagi contest ini adalah seperti di bawah.

Screenshot Desktop Wallpaper Tengkorak Emas
1024 x 768

Jadi sekarang cuma tunggu penilaian daripada bro @rtzam. Kalah menang bukan persoalannya. Apa yang penting, terima kasih kepada bro @rtzam kerana anjurkan contest sebegini dan buatkan akal aku aktif berfikir dalam beberapa hari ini. (ceh, macam bodek je haha) Dapat jugalah idea yang tak seberapa, tapi aku dah cuba yang terbaik. ^____^


Untuk maklumat lanjut tentang contest, sila ke bighandesign ye