Follow Me on Twitter

Friday, July 1, 2011

Burung yang sedia berkorban

Harta yang menggunung tidak diperlukan. Cukuplah dengan apa yang sedia dimiliki. Dan itulah jua yang akan dipertahankan sebaiknya demi kebahagiaan. Kebahagiaan yang dirangkul bukanlah dengan hasil penipuan dan penindasan, tetapi hasil usaha sendiri.

Ya, kebahagiaan itu akhirnya dirangkul. Namun cuba dirampas semula oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Malah kali ini, bukan kebahagiaan mereka sahaja yang diragut. Maka, pihak yang cuba mengaut keuntungan itu memang layak ditentang! Mereka memang layak untuk marah!

Angry Birds kembali dengan versi Angry Birds Rio! Dalam versi PC!

Video introKali ini permainan popular tersebut kembali dengan 3 level, di mana setiap level mempunyai 30 sub-level. Jangan risau, kali ini tiada ‘mahkluk hijau’ seperti versi yang pertama, cuma ada monyet yang comel. Namun ia perlu dihapuskan kerana menolong Nigel, watak burung yang jahat.

Pada level pertama, angry birds red, blue dan yellow hanya perlu ‘berkorban’ dengan kelebihan masing-masing bagi menyelamatkan burung-burung yang dikurung dalam sangkar, (termasuk Blu, watak dalam animasi Rio) setelah mereka dibawa ke Rio De Janeiro untuk diseludup.

Lihat videoPada level kedua, Angry Birds bertemu dengan sekawan monyet yang cuba menghalang mereka melarikan diri.

Lihat videoPada level ketiga....er...belum main lagi xD

Konsep Angry Birds

Seperti yang aku pernah tulis sebelum ini, konsep permainan Angry Birds lebih kurang sama dengan Worms Armageddon dan Worms Reloaded. Yang pasti, Angry Birds ini sudah jadi lebih popular.

Pernah dengar “Kill two birds with one stone”? Begitu jugalah konsep yang diaplikasikan dalam permainan ini. Namun ia boleh diolah dengan “Kill all monkeys with one bird”. Ya, anda perlu berfikir di luar kotak dan kreatif, selain daripada ketepatan arah dan darjah lontaran ketika melontar sekumpulan Angry Birds yang sedia berkorban :D

Lihat videoBerminat? Sila ke Nuriz Space untuk link download. Aku pun dapat dari sana :D


p/s: Aku gunakan Angry Birds untuk takutkan pembuli jalan raya...haha


1 Comments:

Raji and Yeen said...

Ak ake angry birds sbb comel.. Tpi ak xske game der sbb susah -.- mmg angry btol