Follow Me on Twitter

You Think You Know Me


This is not real Portfolio

tengkorak emas


Mohd. Hasrul Shahril
aka Tengkorak Emas
8 February 1987

Primary Email:tengkorakemas[at]gmail[dot]com

Secondary Email:pescmax[at]yahoo[dot]com
Kenapa 'Tengkorak Emas'?

"Tengkorak letaknya di kepala maka ia mewakili pemikiran aku. Emas adalah nilainya seperti mana nilai emas sebenar yang sentiasa stabil malah meningkat, maka aku berazam supaya sentiasa dapat memajukan diri dan menyumbang sesuatu, supaya diriku mempunyai nilai di dalam agama, masyarakat dan negara, sama seperti nilainya emas."

Penulisan di blog ini lebih bersifat umum dan peribadi. Tetapi seboleh-bolehnya aku akan menyelitkan kisah dan sejarah Nabi Muhammad s.a.w, insan teragung yang sebenarnya perlu dijadikan role model bagi setiap manusia. Sekurang-kurangnya aku akan memperbaiki diri aku sendiri menjadi lebih baik seterusnya berkongsi sejarah baginda.


Selebihnya penulisan aku adalah serba sedikit mengenai motivasi, Manchester United, dvd, design dan hobi. Aku juga tidak keberatan untuk menjawab tag daripada blogger lain, sama ada untuk menerima award atau menyertai pertandingan. InsyaAllah jika tiada kekangan masa.


Jujur daripada Tengkorak Emas,


“Aku pernah buat silap. Aku pernah dianggap jahat. Sekali buat jahat, kejahatan itu diingati selama-lamanya walaupun kita telah berubah. Sebab itu buat jahat jangan sekali. Tetapi anggapan itu tidak aku jadikan alasan untuk tidak berubah sama sekali serta menyampaikan apa yang baik.”